Hozzávalók:
Elkészítése:
A szalonnát felkockázzuk, majd alacsony lángon zsírjára sütjük. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd apóra vágjuk és a szalonna zsírján megpirítjuk. Közben hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot is. Megpirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát és jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a felkockázott (kicsontozott) csülköt és a lapockát is, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köményt és babérleveleket is. Kb. 2 órán keresztül főzzük, amikor már majdnem puha a hús hozzáadjuk a meghámozott, cikkekre vágjuk burgonyát is.
Ha szükséges pótoljuk a folyadékot, majd kb. 30 percig főzzük, amíg a krumpli megpuhul.