Tepsis lecsós tarja recept

Hozzávalók:
- 1 kg tarja felszeletelve
- só, bors
- 1 ek őrölt kömény
A lecsóhoz:
- 1 kg paprika
- 4 nagyobb paradicsom
- 2 nagyobb fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 6-8 db gomba
- 1 ek füstölt paprika
- só, bors
- 3 ek zsír
Elkészítése:
A paprikát kicsumázzuk, félbe vágjuk és keresztben csíkokra vágjuk. A paradicsomot is felkockázzuk, a hagymát karikázzuk, a gombát felszeleteljük, a fokhagymát pedig zúzzuk.
A felaprított zöldségeket egy nagy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, füstölt paprikázzuk. Ezt a sok mindent jól összerázzuk, hogy a fűszerek mindent bevonjanak.
Ezt a kiváló lecsóalapot sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük és félretesszük.
Következik a hús előkészítése: a kb 0,8-1 cm vastagságúra vágott tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, köményezzük. Enyhén kizsírozott serpenyőben, magasabb hőfokon, hirtelen, 1-2 perc alatt elősütjük, hogy kívülről jó színt kapjanak és az ízek bezáruljanak a szeletbe, majd a tepsiben várakozó lecsóalapra pakoljuk és letakarjuk alufóliával.
180 fokra előmelegített sütőbe küldjük kb 40 percre. Ezután levesszük az alufóliát és emeljük kicsit a hőfokot, majd visszatoljuk őket pirulni még kb 5-8-10 percre. Ugye, ez sütőfüggő. A cél az, hogy gusztára piruljanak a hússzeletek és a lecsós alap se égjen meg.
Köretnek kúrázóknak a bulgurt ajánlom. Mintha tarhonyával ennéd.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »