Tepsis lecsós tarja

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tepsis lecsós tarja

Hozzávalók:

  • 1 kg tarja felszeletelve
  • só, bors
  • 1 ek őrölt kömény

A lecsóhoz:

  • 1 kg paprika
  • 4 nagyobb paradicsom
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6-8 db gomba
  • 1 ek füstölt paprika
  • só, bors
  • 3 ek zsír

Elkészítése:

A paprikát kicsumázzuk, félbe vágjuk és keresztben csíkokra vágjuk. A paradicsomot is felkockázzuk, a hagymát karikázzuk, a gombát felszeleteljük, a fokhagymát pedig zúzzuk.

A felaprított zöldségeket egy nagy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, füstölt paprikázzuk. Ezt a sok mindent jól összerázzuk, hogy a fűszerek mindent bevonjanak.

Ezt a kiváló lecsóalapot sütőpapírral bélelt tepsibe rendezzük és félretesszük.

Következik a hús előkészítése: a kb 0,8-1 cm vastagságúra vágott tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, köményezzük. Enyhén kizsírozott serpenyőben, magasabb hőfokon, hirtelen, 1-2 perc alatt elősütjük, hogy kívülről jó színt kapjanak és az ízek bezáruljanak a szeletbe, majd a tepsiben várakozó lecsóalapra pakoljuk és letakarjuk alufóliával.

180 fokra előmelegített sütőbe küldjük kb 40 percre. Ezután levesszük az alufóliát és emeljük kicsit a hőfokot, majd visszatoljuk őket pirulni még kb 5-8-10 percre. Ugye, ez sütőfüggő. A cél az, hogy gusztára piruljanak a hússzeletek és a lecsós alap se égjen meg.

Köretnek kúrázóknak a bulgurt ajánlom. Mintha tarhonyával ennéd.

Jó étvágyat!