Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sztroganoff sertéscsíkok recept

Sztroganoff sertéscsíkok
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéscomb
    • 30 dkg gomba
    • 2 fej vöröshagyma
    • 20 dkg csemegeuborka
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 2-3 evőkanál mustár
    • 2-3 evőkanál ketchup
    • 3 dl főzőtejszín
    • őrölt fekete bors

    Elkészítése:

    A húst, szalonnát és az uborkát csíkokra, a vöröshagymát apróra, a gombát cikkekre vágjuk.

    A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és mindig csak kevés vizet alá öntve pároljuk.

    Ha a hús félig megpuhult, rátesszük a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Belerakjuk a mustárt és a ketchupot, pár percig pirítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott csemege uborkát, 4-5 percet együtt pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel és kiforraljuk.

    Párolt rizzsel vagy tészta körettel tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá