Sztroganoff sertéscsíkok

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertéscomb
  • 30 dkg gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg csemegeuborka
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2-3 evőkanál mustár
  • 2-3 evőkanál ketchup
  • 3 dl főzőtejszín
  • őrölt fekete bors

Elkészítése:

A húst, szalonnát és az uborkát csíkokra, a vöröshagymát apróra, a gombát cikkekre vágjuk.

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk és mindig csak kevés vizet alá öntve pároljuk.

Ha a hús félig megpuhult, rátesszük a gombát és addig pároljuk, míg elfövi a levét. Belerakjuk a mustárt és a ketchupot, pár percig pirítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott csemege uborkát, 4-5 percet együtt pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel és kiforraljuk.

Párolt rizzsel vagy tészta körettel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!