Svéd húsgolyók mártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Húsgolyók:
- 45 dkg darált sertéshús
- 7,5 dkg zsemlemorzsa
- fél fej hagyma reszelve vagy finomra aprítva
- 1 tk cukor
- 1 ek tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
Sütéshez:
- 2,5 dkg vaj
- 1-2 ek olaj
Mártás:
- 1 csapott ek liszt
- 1 ek tejszín
- 1 tk ribizlidzsem
- 2,5 dl marhaalaplé
Elkészítése:
A húsgolyók hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd lefedve betesszük a hűtőbe 1 órára.
Amikor vége a pihentetésnek, akkor diónyi golyókat formázunk a húsos masszából.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és az olajat, majd a húsgolyókat aranyszínűre sütjük a felforrósított zsiradékon.
Ha a golyók elkészültek, akkor kiszedjük a serpenyőből.
A visszamaradt zsiradékhoz hozzádjuk a lisztet, elkeverjük, majd az alaplével is felöntjük és csomómentesre keverjük. Amikor már besűrűsödött, akkor hozzáadjuk a tejszínt és a lekvárt is és még kb 2-3 percig tovább főzzük.
A kész húsgolyókat a mártással és tetszőleges körettel tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »