Svéd húsgolyók mártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Húsgolyók:
- 45 dkg darált sertéshús
- 7,5 dkg zsemlemorzsa
- fél fej hagyma reszelve vagy finomra aprítva
- 1 tk cukor
- 1 ek tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
Sütéshez:
- 2,5 dkg vaj
- 1-2 ek olaj
Mártás:
- 1 csapott ek liszt
- 1 ek tejszín
- 1 tk ribizlidzsem
- 2,5 dl marhaalaplé
Elkészítése:
A húsgolyók hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd lefedve betesszük a hűtőbe 1 órára.
Amikor vége a pihentetésnek, akkor diónyi golyókat formázunk a húsos masszából.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és az olajat, majd a húsgolyókat aranyszínűre sütjük a felforrósított zsiradékon.
Ha a golyók elkészültek, akkor kiszedjük a serpenyőből.
A visszamaradt zsiradékhoz hozzádjuk a lisztet, elkeverjük, majd az alaplével is felöntjük és csomómentesre keverjük. Amikor már besűrűsödött, akkor hozzáadjuk a tejszínt és a lekvárt is és még kb 2-3 percig tovább főzzük.
A kész húsgolyókat a mártással és tetszőleges körettel tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »