Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Svéd húsgolyók mártással recept

Svéd húsgolyók mártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húsgolyók:

    • 45 dkg darált sertéshús
    • 7,5 dkg zsemlemorzsa
    • fél fej hagyma reszelve vagy finomra aprítva
    • 1 tk cukor
    • 1 ek tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors

    Sütéshez:

    • 2,5 dkg vaj
    • 1-2 ek olaj

    Mártás:

    • 1 csapott ek liszt
    • 1 ek tejszín
    • 1 tk ribizlidzsem
    • 2,5 dl marhaalaplé

    Elkészítése:

    A húsgolyók hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd lefedve betesszük a hűtőbe 1 órára.

    Amikor vége a pihentetésnek, akkor diónyi golyókat formázunk a húsos masszából.

    Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és az olajat, majd a húsgolyókat aranyszínűre sütjük a felforrósított zsiradékon.

    Ha a golyók elkészültek, akkor kiszedjük a serpenyőből.

    A visszamaradt zsiradékhoz hozzádjuk a lisztet, elkeverjük, majd az alaplével is felöntjük és csomómentesre keverjük. Amikor már besűrűsödött, akkor hozzáadjuk a tejszínt és a lekvárt is és még kb 2-3 percig tovább főzzük.

    A kész húsgolyókat a mártással és tetszőleges körettel tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá