Svéd húsgolyók mártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Húsgolyók:
- 45 dkg darált sertéshús
- 7,5 dkg zsemlemorzsa
- fél fej hagyma reszelve vagy finomra aprítva
- 1 tk cukor
- 1 ek tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só, bors
Sütéshez:
- 2,5 dkg vaj
- 1-2 ek olaj
Mártás:
- 1 csapott ek liszt
- 1 ek tejszín
- 1 tk ribizlidzsem
- 2,5 dl marhaalaplé
Elkészítése:
A húsgolyók hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd lefedve betesszük a hűtőbe 1 órára.
Amikor vége a pihentetésnek, akkor diónyi golyókat formázunk a húsos masszából.
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és az olajat, majd a húsgolyókat aranyszínűre sütjük a felforrósított zsiradékon.
Ha a golyók elkészültek, akkor kiszedjük a serpenyőből.
A visszamaradt zsiradékhoz hozzádjuk a lisztet, elkeverjük, majd az alaplével is felöntjük és csomómentesre keverjük. Amikor már besűrűsödött, akkor hozzáadjuk a tejszínt és a lekvárt is és még kb 2-3 percig tovább főzzük.
A kész húsgolyókat a mártással és tetszőleges körettel tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »