Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült tarja párolt káposztával és burgonyával recept

Sült tarja párolt káposztával és burgonyával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csont nélküli tarja
    • 1 ek zsír
    • 1 dl víz
    • 1 kg fejes káposzta
    • 2 ek étolaj
    • bors, kömény, só, babérlevél
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 ek pirospaprika
    • 1 tk házi paprikakrém
    • 1 mokkáskanál ecet
    • 1 kg burgonya

    Elkészítése:

    A tarját másfél cm-es darabokra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk.

    Egy tepsit zsírral kikenünk, majd belefektetjük a húsokat és ráöntjük a vizet. Alufóliával lefedve 220 fokon kb 1 óra, 15 percet sütjük, majd a fóliát levéve szép pirosra sütjük.

    A káposztát legyaluljuk.

    A hagymát megtiszítjuk, apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, köménymagot és babérlevelet adunk hozzá, majd pirospaprikát, paprikakrémet és jól elkeverjük.

    Kevés vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk.

    Miután megfőtt, kevés ecettel ízesíthetjük.

    A burgonyát héjában megfőzzük, majd ha kihűlt meghámozzuk és karikára vágjuk.

    A húst a káposztával és burgonyával tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá