Sült tarja párolt káposztával és burgonyával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sült tarja párolt káposztával és burgonyával

Hozzávalók:

  • 1 kg csont nélküli tarja
  • 1 ek zsír
  • 1 dl víz
  • 1 kg fejes káposzta
  • 2 ek étolaj
  • bors, kömény, só, babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 1 mokkáskanál ecet
  • 1 kg burgonya

Elkészítése:

A tarját másfél cm-es darabokra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk.

Egy tepsit zsírral kikenünk, majd belefektetjük a húsokat és ráöntjük a vizet. Alufóliával lefedve 220 fokon kb 1 óra, 15 percet sütjük, majd a fóliát levéve szép pirosra sütjük.

A káposztát legyaluljuk.

A hagymát megtiszítjuk, apróra vágjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, köménymagot és babérlevelet adunk hozzá, majd pirospaprikát, paprikakrémet és jól elkeverjük.

Kevés vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk.

Miután megfőtt, kevés ecettel ízesíthetjük.

A burgonyát héjában megfőzzük, majd ha kihűlt meghámozzuk és karikára vágjuk.

A húst a káposztával és burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!