Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült oldalas párolt savanyúsággal, burgonyapürével recept

Sült oldalas párolt savanyúsággal, burgonyapürével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg oldalas
    • só ízlés szerint
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 1 tk pirospaprika
    • 3 ek étolaj

    A sütéshez:

    • 3 evőkanál sertészsír
    • 1 dl víz

    A párolt savanyúsághoz:

    • 1 ek étolaj
    • 60 dkg vegyes savanyúság
    • 1 cékla
    • 2 ek étolaj
    • bors, köménymag, só

    A körethez:

    • 1 kg burgonya
    • 1,5 dl tej
    • 1 ek vaj

    Elkészítése:

    A húst 2 bordánként felvágjuk, megmossuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

    Egy nagyobb lábas aljára lerakjuk a hús darabokat. A zsírt rátesszük és 1 dl vizet öntünk rá. Fedő alatt sütjük. Sütés közben megforgatjuk és az elpárolgott vizet pótoljuk. Félidőben a zúzott fokhagymát rászórjuk.

    A sülés végén egy tepsibe átrakjuk a húst. Az étolajat a paprikával elkeverjük és az oldalas tetejét egy kenőtoll segítségével lekenjük. 200 fokra melegített sütőben sütötjük még 15 percet.

    A vegyes savanyúságot vízzel kissé leöblítjük. Egy evőkanál étolajat a lábasba teszünk, rárakjuk a savanyúságot. A véklát meghámozzuk és ráreszeljük.

    Borssal,sóval,köménnyel ízesítjük és pár perc alatt megpároljuk.

    A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, közepes darabokra vágjuk és majd sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt leszűrjük, áttörjük és tejjel, vajjal pürésítjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá