Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Stroganoff sertéscsíkok krokettel recept

Stroganoff sertéscsíkok krokettel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertéskaraj vagy szűzpecsenye (vagy bélszín)
    • 1 db vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4 db ecetes uborka
    • 40 dkg csiperkegomba
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 5 dkg vaj
    • 1 db babérlevél
    • 2 ek liszt
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 2 ek paradicsompüré
    • 2 ek olaj
    • 20 dkg gyöngyhagyma
    • 2 dl tejszín
    • 1 dl tejföl
    • só-, bors ízlés szerint
    • 1 ek mustár
    • 1-2 kk citromlé
    • 1 cs petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A húst hártyáitól megtisztítjuk, leöblítjük és szárazra töröljük. Körülbelül 2 cm-es csíkokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk.

    A gombát szeletekre, a hagymát finomra, az uborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát is felkockázzuk és a hagymával, olajjal együtt üvegesre pirítjuk, a vajat is hozzáadjuk. Megszórjuk a húst a liszttel és a hagymára dobjuk, kevergetve néhány percig pirítjuk.

    Hozzáadjuk a fokhagymát, a gombát, a babérlevelet, a paradicsompürét és a gyöngyhagymát, valamint a bort is. Ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint. Ezután fedő alatt, mérsékelt tűzön körülbelül 30 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk az ecetes uborkát is.

    Végül a tejszínt és a tejfölt kikeverjük a mustárral és a citromlével, majd a húshoz öntjük. Egyet forralunk rajta és apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálalhatjuk is. Krokett, párolt rizs, vagy akár metélt tészta is kiváló körete lehet.

    Tipp:

    Tipp: Az étel eredetileg bélszínből készül, de bátran készíthetjük – mint most én is – sertéshúsból, illetve csirkemellből is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá