Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertésszűz rókagomba mártással recept

Sertésszűz rókagomba mártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 sertésszűz lehártyázva
    • 2 ek olaj
    • só, bors
    • 1 dl húsalaplé
    • 1 tk liszt
    • 1 tk sült kápia paprikakrém
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg rókagomba
    • 1 csomag (sváb) nudli

    Elkészítése:

    A húst szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Kevés olajat hevítünk és kérget sütünk a húsok mindkét oldalára.

    A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk a zúzott fokhagymát, majd megszórjuk a liszttel és jól elkeverjük. Ekkor felöntjük az alaplével, majd belekeverjük a paprikakrémet is.

    Visszatesszük a húsokat, majd fedő alatt puhára főzzük. Ha elfőné a levét, akkor pótoljuk időközben.

    A gombákat enyhén cukros vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük, majd vajat hevítünk és átsütjük rajta a gombát. Sózzuk meg enyhén.

    A nudlikat felhevített olajon 5 perc alatt futtassuk meg, majd még forrón a gombával és hússal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá