Sertésszűz rókagomba mártással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sertésszűz rókagomba mártással

Hozzávalók:

  • 2 sertésszűz lehártyázva
  • 2 ek olaj
  • só, bors
  • 1 dl húsalaplé
  • 1 tk liszt
  • 1 tk sült kápia paprikakrém
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg rókagomba
  • 1 csomag (sváb) nudli

Elkészítése:

A húst szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Kevés olajat hevítünk és kérget sütünk a húsok mindkét oldalára.

A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk a zúzott fokhagymát, majd megszórjuk a liszttel és jól elkeverjük. Ekkor felöntjük az alaplével, majd belekeverjük a paprikakrémet is.

Visszatesszük a húsokat, majd fedő alatt puhára főzzük. Ha elfőné a levét, akkor pótoljuk időközben.

A gombákat enyhén cukros vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük, majd vajat hevítünk és átsütjük rajta a gombát. Sózzuk meg enyhén.

A nudlikat felhevített olajon 5 perc alatt futtassuk meg, majd még forrón a gombával és hússal tálaljuk.