Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalontüdő recept

Szalontüdő
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2-2 sertés tüdő, szív, nyelv fele-fele arányban
    • 1 vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 nagyobb babérlevél
    • 1 kávés kanál majoránna
    • 1 kávés kanál őrölt bors
    • só ízlés szerint
    • 1 citrom leve
    • 1 kanál mustár
    • 1 kicsi pohár tejföl
    • 2 evőkanál cukor
    • 2-3 evőkanál liszt

    Elkészítése:

    A belsőségeket megmossuk, a hártyáktól megtisztítjuk, a hörgőket eltávolítjuk, feltesszük egészben főzni a fűszerekkel, a félbevágott vöröshagymával és a fokhagyma gerezdekkel együtt egy jó nagy edényben, mert dagad.

    Fedő alatt puhára főzzük, majd kivesszük a húsokat hűlni.

    Ha kihűltek vékony csíkokra daraboljuk, és félretesszük.

    Lábasban a cukrot karamellizáljuk, aztán félrehúzzuk a tűzről. Beletesszük a zsírt és a lisztet is belekeverjük, és rántást készítünk belőle.

    A leszűrt hús főzőlevéből kivesszük a babérlevelet, majd össze turmixoljuk felöntjük a rántást ezzel a lével, ízesítjük mustárral, a citrom levével, sóval (ha szükséges).

    Jól kiforraljuk.

    Végül beletesszük a húsokat és a tejfölt, és összefőzzük. Zsemlegombóccal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá