Lőrinci resztelt vagy pirított máj recept

Hozzávalók:
- 1 kg disznó (vagy akármilyen) máj
- 1 ek pirospaprika őrölt
- 1 kk fekete bors őrölt
- 1 ek majoránna
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 liter tej
- 5 ek zsír
Elkészítése:
A májat megmosom, majd egyenletes csíkokra vágom.
A zúzott fokhagymát a tejhez keverem, majd a májcsíkokat beleteszem, összekeverem, zárt edénybe, a hűtőbe rakom egy éjszakára.
Másnap készítem el a resztelt májat.
A felforrósított zsírba rakom a leszűrt máj csíkokat, és addig pirítom míg a próba vágáskor nem véres a felület, kb. 3-6 perc.
Keverés közben a fűszereket rászórom, utolsónak a pirospaprikát, nehogy megkeseredjen.
Sózni tálaláskor szoktam ízlés szerint. Sós vízbe főtt petrezselymes krumplival, vagy rosebnivel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »