Lőrinci resztelt vagy pirított máj recept
Hozzávalók:
- 1 kg disznó (vagy akármilyen) máj
- 1 ek pirospaprika őrölt
- 1 kk fekete bors őrölt
- 1 ek majoránna
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 liter tej
- 5 ek zsír
Elkészítése:
A májat megmosom, majd egyenletes csíkokra vágom.
A zúzott fokhagymát a tejhez keverem, majd a májcsíkokat beleteszem, összekeverem, zárt edénybe, a hűtőbe rakom egy éjszakára.
Másnap készítem el a resztelt májat.
A felforrósított zsírba rakom a leszűrt máj csíkokat, és addig pirítom míg a próba vágáskor nem véres a felület, kb. 3-6 perc.
Keverés közben a fűszereket rászórom, utolsónak a pirospaprikát, nehogy megkeseredjen.
Sózni tálaláskor szoktam ízlés szerint. Sós vízbe főtt petrezselymes krumplival, vagy rosebnivel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










