Sertéskaraj pármai módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
A sütéshez:
- 3 dl étolaj
- 1 bögre rizs (250 ml)
- 4 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg sajt
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
Egy serpenyőben étolajat hevítünk, majd mindkét oldalát átsütjük és papírtörlőre szedjük.
A rizst sós vízben kifőzzük, majd vízzel leöblítjük, egy evőkanál olajjal összekeverjük és sóval ízesítjük.
Egy nagyobb tepsit étolajjal vagy vajjal kikenjük, majd a húst belefektetjük. A húsokra rizst halmozunk, a közepébe fészket készítünk és 1 tojást beleütünk. A tojást egy kicsikét meghintjük sóval. Körbe rakjuk reszelt sajttal és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
Addig sütjük, hogy a tojás fehérje megsüljön, de a sárgája még folyékonyan maradjon (kb 15-20 perc).
A megsült ételt egyenként egy húslapáttal alá nyúlva tányérra rendezzük. Citromkarikákkal díszítjük.
Az étel vendég fogadásra is kiválóan alkalmas.
Előtte való nap is elkészíthetjük és már csak a sütőbe kell tolni és kész a finom ebéd.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »