Sertéskaraj pármai módra recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
A sütéshez:
- 3 dl étolaj
- 1 bögre rizs (250 ml)
- 4 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg sajt
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
Egy serpenyőben étolajat hevítünk, majd mindkét oldalát átsütjük és papírtörlőre szedjük.
A rizst sós vízben kifőzzük, majd vízzel leöblítjük, egy evőkanál olajjal összekeverjük és sóval ízesítjük.
Egy nagyobb tepsit étolajjal vagy vajjal kikenjük, majd a húst belefektetjük. A húsokra rizst halmozunk, a közepébe fészket készítünk és 1 tojást beleütünk. A tojást egy kicsikét meghintjük sóval. Körbe rakjuk reszelt sajttal és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
Addig sütjük, hogy a tojás fehérje megsüljön, de a sárgája még folyékonyan maradjon (kb 15-20 perc).
A megsült ételt egyenként egy húslapáttal alá nyúlva tányérra rendezzük. Citromkarikákkal díszítjük.
Az étel vendég fogadásra is kiválóan alkalmas.
Előtte való nap is elkészíthetjük és már csak a sütőbe kell tolni és kész a finom ebéd.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »









