Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéskaraj pármai módra recept

Sertéskaraj pármai módra
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet sertéskaraj
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint

    A sütéshez:

    • 3 dl étolaj
    • 1 bögre rizs (250 ml)
    • 4 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg sajt

    Elkészítése:

    A húst kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.

    Egy serpenyőben étolajat hevítünk, majd mindkét oldalát átsütjük és papírtörlőre szedjük.

    A rizst sós vízben kifőzzük, majd vízzel leöblítjük, egy evőkanál olajjal összekeverjük és sóval ízesítjük.

    Egy nagyobb tepsit étolajjal vagy vajjal kikenjük, majd a húst belefektetjük. A húsokra rizst halmozunk, a közepébe fészket készítünk és 1 tojást beleütünk. A tojást egy kicsikét meghintjük sóval. Körbe rakjuk reszelt sajttal és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

    Addig sütjük, hogy a tojás fehérje megsüljön, de a sárgája még folyékonyan maradjon (kb 15-20 perc).

    A megsült ételt egyenként egy húslapáttal alá nyúlva tányérra rendezzük. Citromkarikákkal díszítjük.

    Az étel vendég fogadásra is kiválóan alkalmas.

    Előtte való nap is elkészíthetjük és már csak a sütőbe kell tolni és kész a finom ebéd.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá