Sertéskaraj pármai módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 szelet sertéskaraj
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
A sütéshez:
- 3 dl étolaj
- 1 bögre rizs (250 ml)
- 4 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg sajt
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
Egy serpenyőben étolajat hevítünk, majd mindkét oldalát átsütjük és papírtörlőre szedjük.
A rizst sós vízben kifőzzük, majd vízzel leöblítjük, egy evőkanál olajjal összekeverjük és sóval ízesítjük.
Egy nagyobb tepsit étolajjal vagy vajjal kikenjük, majd a húst belefektetjük. A húsokra rizst halmozunk, a közepébe fészket készítünk és 1 tojást beleütünk. A tojást egy kicsikét meghintjük sóval. Körbe rakjuk reszelt sajttal és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
Addig sütjük, hogy a tojás fehérje megsüljön, de a sárgája még folyékonyan maradjon (kb 15-20 perc).
A megsült ételt egyenként egy húslapáttal alá nyúlva tányérra rendezzük. Citromkarikákkal díszítjük.
Az étel vendég fogadásra is kiválóan alkalmas.
Előtte való nap is elkészíthetjük és már csak a sütőbe kell tolni és kész a finom ebéd.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »