Sertéskaraj pármai módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint

A sütéshez:

  • 3 dl étolaj
  • 1 bögre rizs (250 ml)
  • 4 kisebb tojás
  • 15 dkg sajt

Elkészítése:

A húst kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.

Egy serpenyőben étolajat hevítünk, majd mindkét oldalát átsütjük és papírtörlőre szedjük.

A rizst sós vízben kifőzzük, majd vízzel leöblítjük, egy evőkanál olajjal összekeverjük és sóval ízesítjük.

Egy nagyobb tepsit étolajjal vagy vajjal kikenjük, majd a húst belefektetjük. A húsokra rizst halmozunk, a közepébe fészket készítünk és 1 tojást beleütünk. A tojást egy kicsikét meghintjük sóval. Körbe rakjuk reszelt sajttal és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

Addig sütjük, hogy a tojás fehérje megsüljön, de a sárgája még folyékonyan maradjon (kb 15-20 perc).

A megsült ételt egyenként egy húslapáttal alá nyúlva tányérra rendezzük. Citromkarikákkal díszítjük.

Az étel vendég fogadásra is kiválóan alkalmas.

Előtte való nap is elkészíthetjük és már csak a sütőbe kell tolni és kész a finom ebéd.