Sertéscsíkok vadasmártással recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 70 dkg sárgarépa
- 2-3 petrezselyem gyökér
- szemes bors
- 2 babérlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 ek mustár
- 2 ek liszt
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk és vízzel feltesszük főni. Megsózzuk, hozzáadjuk a borsot és a babérlevelet. Addig főzzük, amíg fel nem habzik.
Beszedjük a habját (a fűszereket hagyjuk benne) és hozzáadjuk a megtiszítított, feldarabolt zöldségeket is. Puhára főzzük. (egy jó órát főztem)
Levesszük a tűzről és kiszedegetjük belőle a húst, illetve a babérlevelet. A maradékot megturmixoljuk.
A tejfölt a liszttel és a mustárral egy kis víz segítségével simára keverjük és a turmixolt zöldségekhez adjuk. (Kisebb adagokban először végezzünk hőkiegyenlítést, hogy ne kapja össze a tejfölt a meleg “leves”)
Forraljuk fel, tegyük bele vissza a húst és találhatjuk is. Mi ma knédlivel ettük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.