Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéscsíkok vadasmártással recept

Sertéscsíkok vadasmártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéscomb
    • 70 dkg sárgarépa
    • 2-3 petrezselyem gyökér
    • szemes bors
    • 2 babérlevél
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek mustár
    • 2 ek liszt

    Elkészítése:

    A húst csíkokra vágjuk és vízzel feltesszük főni. Megsózzuk, hozzáadjuk a borsot és a babérlevelet. Addig főzzük, amíg fel nem habzik.

    Beszedjük a habját (a fűszereket hagyjuk benne) és hozzáadjuk a megtiszítított, feldarabolt zöldségeket is. Puhára főzzük. (egy jó órát főztem)

    Levesszük a tűzről és kiszedegetjük belőle a húst, illetve a babérlevelet. A maradékot megturmixoljuk.

    A tejfölt a liszttel és a mustárral egy kis víz segítségével simára keverjük és a turmixolt zöldségekhez adjuk. (Kisebb adagokban először végezzünk hőkiegyenlítést, hogy ne kapja össze a tejfölt a meleg “leves”)

    Forraljuk fel, tegyük bele vissza a húst és találhatjuk is. Mi ma knédlivel ettük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá