Sertéscsíkok vadasmártással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 70 dkg sárgarépa
  • 2-3 petrezselyem gyökér
  • szemes bors
  • 2 babérlevél
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek mustár
  • 2 ek liszt

Elkészítése:

A húst csíkokra vágjuk és vízzel feltesszük főni. Megsózzuk, hozzáadjuk a borsot és a babérlevelet. Addig főzzük, amíg fel nem habzik.

Beszedjük a habját (a fűszereket hagyjuk benne) és hozzáadjuk a megtiszítított, feldarabolt zöldségeket is. Puhára főzzük. (egy jó órát főztem)

Levesszük a tűzről és kiszedegetjük belőle a húst, illetve a babérlevelet. A maradékot megturmixoljuk.

A tejfölt a liszttel és a mustárral egy kis víz segítségével simára keverjük és a turmixolt zöldségekhez adjuk. (Kisebb adagokban először végezzünk hőkiegyenlítést, hogy ne kapja össze a tejfölt a meleg “leves”)

Forraljuk fel, tegyük bele vissza a húst és találhatjuk is. Mi ma knédlivel ettük.