Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertés szűzpecsenye színes borsos, mustáros kéregben sütve, tejszínes gombamártással recept

Sertés szűzpecsenye színes borsos, mustáros kéregben sütve, tejszínes gombamártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb sertés szűzpecsenye
    • 1 ek színes bors (én kevertem hozzá egy kis reszelt citromhéjat is)
    • 1 ek mustár
    • pici só
    • 1 dl fehér bor

    Gombás raguhoz:

    • 50 dkg barna csiperke
    • 1 csomag újhagyma, vagy 1 szál póréhagyma
    • 1 csomag petrezselyem, (lehet szárított is, nálam nyáron ledarálva, fagyasztva eltett)
    • 2 szelet húsos szalonna
    • 1 csipet só
    • 1 kevés citrombors (őrölt bors, keverve reszelt citromhéjjal), vagy színes bors
    • 1 dl fehér bor
    • 1 dl tejszín

    Elkészítése:

    A húst sütés előtti nap mustárral bekenjük, majd alufóliára szórjuk a borsot, sót, meghempergetjük benne és szorosan becsomagoljuk.

    Egy éjszakát, vagy pár órát pihentetjük. Másnap a fóliából kivesszük, forró olajban minden oldalát, hirtelen megsütjük.

    Áttesszük egy hőálló tálra, aláöntjük a bort és időnként meglocsolva, pirosra sütjük.

    Mialatt sül, elkészítjük a gombamártást: a szalonnát kis kockára vágjuk kicsit sütjük, majd hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát és a megtisztított, szeletelt gombát.

    Sózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

    Addig sütjük, amíg a leve elfő. Ekkor hozzáöntjük a bort és a tejszínt is belekeverjük.

    Pár perc alatt összeforraljuk és a kicsit pihentetett, szeletelt hússal, bulgurral vagy rizzsel tálaljuk.

    Tipp:

    Előkészítés: 15-20 perc, sütés kb. 40 perc…

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá