Hozzávalók:
Gombás raguhoz:
Elkészítése:
A húst sütés előtti nap mustárral bekenjük, majd alufóliára szórjuk a borsot, sót, meghempergetjük benne és szorosan becsomagoljuk.
Egy éjszakát, vagy pár órát pihentetjük. Másnap a fóliából kivesszük, forró olajban minden oldalát, hirtelen megsütjük.
Áttesszük egy hőálló tálra, aláöntjük a bort és időnként meglocsolva, pirosra sütjük.
Mialatt sül, elkészítjük a gombamártást: a szalonnát kis kockára vágjuk kicsit sütjük, majd hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát és a megtisztított, szeletelt gombát.
Sózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Addig sütjük, amíg a leve elfő. Ekkor hozzáöntjük a bort és a tejszínt is belekeverjük.
Pár perc alatt összeforraljuk és a kicsit pihentetett, szeletelt hússal, bulgurral vagy rizzsel tálaljuk.
Előkészítés: 15-20 perc, sütés kb. 40 perc…