Sertés szűzpecsenye színes borsos, mustáros kéregben sütve, tejszínes gombamártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sertés szűzpecsenye színes borsos, mustáros kéregben sütve, tejszínes gombamártással

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb sertés szűzpecsenye
  • 1 ek színes bors (én kevertem hozzá egy kis reszelt citromhéjat is)
  • 1 ek mustár
  • pici só
  • 1 dl fehér bor

Gombás raguhoz:

  • 50 dkg barna csiperke
  • 1 csomag újhagyma, vagy 1 szál póréhagyma
  • 1 csomag petrezselyem, (lehet szárított is, nálam nyáron ledarálva, fagyasztva eltett)
  • 2 szelet húsos szalonna
  • 1 csipet só
  • 1 kevés citrombors (őrölt bors, keverve reszelt citromhéjjal), vagy színes bors
  • 1 dl fehér bor
  • 1 dl tejszín

Elkészítése:

A húst sütés előtti nap mustárral bekenjük, majd alufóliára szórjuk a borsot, sót, meghempergetjük benne és szorosan becsomagoljuk.

Egy éjszakát, vagy pár órát pihentetjük. Másnap a fóliából kivesszük, forró olajban minden oldalát, hirtelen megsütjük.

Áttesszük egy hőálló tálra, aláöntjük a bort és időnként meglocsolva, pirosra sütjük.

Mialatt sül, elkészítjük a gombamártást: a szalonnát kis kockára vágjuk kicsit sütjük, majd hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát és a megtisztított, szeletelt gombát.

Sózzuk, borsozzuk, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Addig sütjük, amíg a leve elfő. Ekkor hozzáöntjük a bort és a tejszínt is belekeverjük.

Pár perc alatt összeforraljuk és a kicsit pihentetett, szeletelt hússal, bulgurral vagy rizzsel tálaljuk.

Tipp:

Előkészítés: 15-20 perc, sütés kb. 40 perc…