Sertés szűzpecsenye színes borsos, mustáros kéregben sütve, tejszínes gombamártással

Hozzávalók

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb sertés szűzpecsenye
  • 1 ek színes bors (én kevertem hozzá egy kis reszelt citromhéjat is)
  • 1 ek mustár
  • pici só
  • 1 dl fehér bor

Gombás raguhoz:

  • 50 dkg barna csiperke
  • 1 csomag újhagyma, vagy 1 szál póréhagyma
  • 1 csomag petrezselyem, (lehet szárított is, nálam nyáron ledarálva, fagyasztva eltett)
  • 2 szelet húsos szalonna
  • 1 csipet só
  • 1 kevés citrombors (őrölt bors, keverve reszelt citromhéjjal), vagy színes bors
  • 1 dl fehér bor
  • 1 dl tejszín