Mustáros tarja sült zöldségekkel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 szelet tarja
- mustár, só, bors ízlés szerint
Köret:
- kb 1 kg burgonya
- 3 szál sárgarépa
- 25 dkg gomba
- 4 nagyobb fej vöröshagyma
- olaj, só, bors és egész kömény ízlés szerint
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát nagyobb cikkekre vágjuk. A burgonyát és répát karikázzuk, a gombafejeket negyedeljük.
Egy nagyobb tepsibe öntjük a zöldségeket, sózzuk és borsozzuk valamint ízlés szerint fűszerezzük és alaposan összeforgatjuk.
A húsok egyik oldalát megsózzuk, borsozzuk és megkenjük mustárral, majd ezzel a megkent felével lefelé a zöldségekre fektetjük. A húsok másik felét is sózzuk, borsozzuk és megkenjük mustárral.
Alufóliával lefedjük a sütőt és 200 fokra melegített sütőben puhára sütjük. Amikor elkészült, akkor levesszük róla a fóliát és még pár percig pirítjuk.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









