Mustáros tarja sült zöldségekkel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 6 szelet tarja
  • mustár, só, bors ízlés szerint

Köret:

  • kb 1 kg burgonya
  • 3 szál sárgarépa
  • 25 dkg gomba
  • 4 nagyobb fej vöröshagyma
  • olaj, só, bors és egész kömény ízlés szerint

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát nagyobb cikkekre vágjuk. A burgonyát és répát karikázzuk, a gombafejeket negyedeljük.

Egy nagyobb tepsibe öntjük a zöldségeket, sózzuk és borsozzuk valamint ízlés szerint fűszerezzük és alaposan összeforgatjuk.

A húsok egyik oldalát megsózzuk, borsozzuk és megkenjük mustárral, majd ezzel a megkent felével lefelé a zöldségekre fektetjük. A húsok másik felét is sózzuk, borsozzuk és megkenjük mustárral.

Alufóliával lefedjük a sütőt és 200 fokra melegített sütőben puhára sütjük. Amikor elkészült, akkor levesszük róla a fóliát és még pár percig pirítjuk.

Ízlés szerinti körettel tálaljuk.