Sertés pörkölt pirított tarhonyával recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertés lapocka
- 2 közepes fej vöröshagyma
- étolaj
- 1 paradicsom
- 1 fehér paprika
- őrölt pirospaprika
- csipet bors
- csipet őrölt kömény
- só
- 40 dkg tarhonya
- víz
Elkészítése:
A vöröshagymát meghámozzuk és egy edénybe helyezzük. Kevés olajat öntünk rá és aranybarnára pirítjuk. Ameddig pirul a hagyma, felkockázzuk és megmossuk a sertés húst, valamint apróra vágjuk a paradicsomot és a fehér paprikát.
Az aranybarna hagymára rátesszük a paradicsomot és a paprikát, majd takarék lángon kicsit összesütjük.
Ezután megszórjuk őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, az őrölt köménnyel, majd beletesszük a húst és felöntjük vízzel. Ezután puhára főzzük a húst.
Ameddig fől a pörkölt, elkészítjük a tarhonyát. Teflon bevonatos edénybe pár csepp étolajat öntünk, majd az edénybe szórjuk a tarhonyát. Szép barnára pirítjuk, majd megsózzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy bőven ellepje. Fedő alatt puhára főzzük.
Figyeljünk rá, hogy a főtt tarhonya alatt ne maradjon víz, mert akkor meg fog „mázgásodni”. Annyi víz kell, hogy azt a tészta elfője.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »