Sertés kocsonya recept

Hozzávalók:
- 2 kg sertéshús: bőr, farok, láb+köröm, fül, fej, csülök vegyesen
- 1 fej vöröshagyma
- 10-12 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 1-5 ek só (ízlés szerint)
- egész bors (ízlés szerint)
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítom, megmosom.
Egy nagy fazékba beleteszem a már előzőleg megtisztított, jól átmosott, kisebb darabokra vágott húst és felöntöm annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Megvárom, amig felforr és lehabozom. Ezután takarékra teszem. Fedő nélkül főzöm, nagyon alacsony lángon, hogy éppen csak mozogjon a kocsonyánk teteje. Ekkor nem lesz zavaros. Beleteszem a többi hozzávalót és minimum 6 órán át főzöm, folyamatosan pótolva az elpárolgott vizet.
A zöldségeket, borsot, babérlevelet kiveszem, a levet átszűröm. A húsokat a tányérokban egyenlően elosztom és rámerem az átszűrt levet.
Hideg helyre teszem, dermedni hagyom. Tálaláskor meghinthetjük pirospaprikával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »