Sertés kocsonya recept
Hozzávalók:
- 2 kg sertéshús: bőr, farok, láb+köröm, fül, fej, csülök vegyesen
- 1 fej vöröshagyma
- 10-12 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 1-5 ek só (ízlés szerint)
- egész bors (ízlés szerint)
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítom, megmosom.
Egy nagy fazékba beleteszem a már előzőleg megtisztított, jól átmosott, kisebb darabokra vágott húst és felöntöm annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Megvárom, amig felforr és lehabozom. Ezután takarékra teszem. Fedő nélkül főzöm, nagyon alacsony lángon, hogy éppen csak mozogjon a kocsonyánk teteje. Ekkor nem lesz zavaros. Beleteszem a többi hozzávalót és minimum 6 órán át főzöm, folyamatosan pótolva az elpárolgott vizet.
A zöldségeket, borsot, babérlevelet kiveszem, a levet átszűröm. A húsokat a tányérokban egyenlően elosztom és rámerem az átszűrt levet.
Hideg helyre teszem, dermedni hagyom. Tálaláskor meghinthetjük pirospaprikával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


