Sertés kocsonya recept

Hozzávalók:
- 2 kg sertéshús: bőr, farok, láb+köröm, fül, fej, csülök vegyesen
- 1 fej vöröshagyma
- 10-12 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 1-5 ek só (ízlés szerint)
- egész bors (ízlés szerint)
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítom, megmosom.
Egy nagy fazékba beleteszem a már előzőleg megtisztított, jól átmosott, kisebb darabokra vágott húst és felöntöm annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Megvárom, amig felforr és lehabozom. Ezután takarékra teszem. Fedő nélkül főzöm, nagyon alacsony lángon, hogy éppen csak mozogjon a kocsonyánk teteje. Ekkor nem lesz zavaros. Beleteszem a többi hozzávalót és minimum 6 órán át főzöm, folyamatosan pótolva az elpárolgott vizet.
A zöldségeket, borsot, babérlevelet kiveszem, a levet átszűröm. A húsokat a tányérokban egyenlően elosztom és rámerem az átszűrt levet.
Hideg helyre teszem, dermedni hagyom. Tálaláskor meghinthetjük pirospaprikával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »