Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítom, megmosom.
Egy nagy fazékba beleteszem a már előzőleg megtisztított, jól átmosott, kisebb darabokra vágott húst és felöntöm annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Megvárom, amig felforr és lehabozom. Ezután takarékra teszem. Fedő nélkül főzöm, nagyon alacsony lángon, hogy éppen csak mozogjon a kocsonyánk teteje. Ekkor nem lesz zavaros. Beleteszem a többi hozzávalót és minimum 6 órán át főzöm, folyamatosan pótolva az elpárolgott vizet.
A zöldségeket, borsot, babérlevelet kiveszem, a levet átszűröm. A húsokat a tányérokban egyenlően elosztom és rámerem az átszűrt levet.
Hideg helyre teszem, dermedni hagyom. Tálaláskor meghinthetjük pirospaprikával.