Sertés kocsonya

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
360 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sertés kocsonya

Hozzávalók:

  • 2 kg sertéshús: bőr, farok, láb+köröm, fül, fej, csülök vegyesen
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10-12 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 1-5 ek só (ízlés szerint)
  • egész bors (ízlés szerint)
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítom, megmosom.

Egy nagy fazékba beleteszem a már előzőleg megtisztított, jól átmosott, kisebb darabokra vágott húst és felöntöm annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Megvárom, amig felforr és lehabozom. Ezután takarékra teszem. Fedő nélkül főzöm, nagyon alacsony lángon, hogy éppen csak mozogjon a kocsonyánk teteje. Ekkor nem lesz zavaros. Beleteszem a többi hozzávalót és minimum 6 órán át főzöm, folyamatosan pótolva az elpárolgott vizet.

A zöldségeket, borsot, babérlevelet kiveszem, a levet átszűröm. A húsokat a tányérokban egyenlően elosztom és rámerem az átszűrt levet.

Hideg helyre teszem, dermedni hagyom. Tálaláskor meghinthetjük pirospaprikával.