Sertés kocsonya recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg sertés köröm
- 50 dkg füstölt tarja
- 5 fej fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- só
- 2 teáskanál őrölt bors
- 20 szem szemes bors
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 teáskanál pirospaprika
Elkészítése:
A körmöket felaprítjuk kisebb darabokra, a tarját nagyobb kockára vágjuk, a hagymáknak a külső héját leszedjük és megmossuk.
Veszünk egy nagy fazekat belerakjuk a kocsonya hozzávalóit és felengedjük kb 4 l hideg vízzel, sózzuk és borsozzuk. A sóval óvatosan bánjunk, mert a tarja is sós.
Lassú tűzön főzzük, ha feljön a hab akkor leszedjük. Kb 3-4 órát főzzük.
Amíg fő a kocsonya, addig keményre főzzük a tojásokat, ha megfőtt hideg vízbe tesszük, majd megpucoljuk és felszeleteljük.
Elkészítjük a kocsonyás tálkákat.
Ha megfőtt a köröm, akkor leszűrjük az egészet. Minden tálba teszünk körmöt, tarját és szeletelt tojást. Rászűrjük a kocsonya levét. Hideg helyen vagy hűtőben 3-4 órán át hűtjük, hagyjuk megdermedni.
Tálalásnál meghintjük borssal és pirospaprikával (aki szereti pár csepp ecettel).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









