Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttal-kolbásszal töltött rántott karaj recept

Sajttal-kolbásszal töltött rántott karaj
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet karaj
    • 8 karika kolbász
    • 4 cikk sajt
    • bors

    A panírozáshoz:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    A burgonyakroketthez:

    • 30 dkg burgonya
    • 1 tk. margarin
    • 1 db felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg finomliszt
    • 1 cikk natúr sajt
    • 1 csipet őrölt szerecsendió
    • 1 késhegynyi őrölt bors
    • ízlés szerint só

    A panírozáshoz:

    • liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.

    Egy szelet karaj közepére ráteszünk egy cikk sajtot félbevágva, majd 2 karika kolbászt és feltekerjük. Duplán panírozzuk, először lisztbe, majd tojásba és morzsába forgatjuk és fedő alatt lassú tűznél kisütjük.

    A krokett készítése:

    A burgonyákat meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és a többi hozzávalóval összekeverjük.

    A burgonyamasszát egy lisztezett deszkára tesszük, 2 cm vastagra kisodorjuk, majd hosszabb rudakat formázunk.

    A rudakat lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és olajban kisütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá