Sajttal-kolbásszal töltött rántott karaj

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj
  • 8 karika kolbász
  • 4 cikk sajt
  • bors

A panírozáshoz:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A burgonyakroketthez:

  • 30 dkg burgonya
  • 1 tk. margarin
  • 1 db felvert tojás
  • 3 dkg finomliszt
  • 1 cikk natúr sajt
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • ízlés szerint só

A panírozáshoz:

  • liszt
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A karaj szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk.

Egy szelet karaj közepére ráteszünk egy cikk sajtot félbevágva, majd 2 karika kolbászt és feltekerjük. Duplán panírozzuk, először lisztbe, majd tojásba és morzsába forgatjuk és fedő alatt lassú tűznél kisütjük.

A krokett készítése:

A burgonyákat meghámozzuk és gerezdekre vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és a többi hozzávalóval összekeverjük.

A burgonyamasszát egy lisztezett deszkára tesszük, 2 cm vastagra kisodorjuk, majd hosszabb rudakat formázunk.

A rudakat lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és olajban kisütjük.