Sajtmártásos húsos karfiolbomba recept
Hozzávalók:
Húsos karfiolhoz:
- 1 közepes karfiol
- 8 szelet bacon
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 közepes vöröshagyma
- 4 ek napraforgó olaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
Sajtmártáshoz:
- 5 dkg tömlős krémsajt
- 1 dl tej
- 2 teáskanál mustár
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
Húsos-karfiolhoz:
A karfiolt egészben, sós vízben megfőzzük forrástól számítva 5 percig, majd kiemeljük a vízből, és lehűtjük.
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
A megdinsztelt hagymát darált húshoz adjuk, beletesszük a tojást, fűszerpaprikával meghintjük, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
A karfiolt olajjal kikent edénybe tesszük, és beborítjuk a húspéppel.
Baconszalonnával betakarjuk, fóliával letakarjuk, 30 percig sütjük, teljes sülés előtt 20 perccel levesszük róla a fóliát, és szép pirosra sütjük.
Sajtmártás elkészítése:
Egy serpenyőben összekeverjük a sajtot, tejet, és felforraljuk.
Hozzáadjuk a mustárt, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
Húsos karfiolbombával tálaljuk.