Sajtmártásos húsos karfiolbomba recept

Hozzávalók:
Húsos karfiolhoz:
- 1 közepes karfiol
- 8 szelet bacon
- 50 dkg darált sertéshús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 közepes vöröshagyma
- 4 ek napraforgó olaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
Sajtmártáshoz:
- 5 dkg tömlős krémsajt
- 1 dl tej
- 2 teáskanál mustár
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
Húsos-karfiolhoz:
A karfiolt egészben, sós vízben megfőzzük forrástól számítva 5 percig, majd kiemeljük a vízből, és lehűtjük.
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
A megdinsztelt hagymát darált húshoz adjuk, beletesszük a tojást, fűszerpaprikával meghintjük, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
A karfiolt olajjal kikent edénybe tesszük, és beborítjuk a húspéppel.
Baconszalonnával betakarjuk, fóliával letakarjuk, 30 percig sütjük, teljes sülés előtt 20 perccel levesszük róla a fóliát, és szép pirosra sütjük.
Sajtmártás elkészítése:
Egy serpenyőben összekeverjük a sajtot, tejet, és felforraljuk.
Hozzáadjuk a mustárt, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
Húsos karfiolbombával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »