Sajtmártásos húsos karfiolbomba recept
Hozzávalók:
Húsos karfiolhoz:
- 1 közepes karfiol
- 8 szelet bacon
- 50 dkg darált sertéshús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 közepes vöröshagyma
- 4 ek napraforgó olaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
Sajtmártáshoz:
- 5 dkg tömlős krémsajt
- 1 dl tej
- 2 teáskanál mustár
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
Húsos-karfiolhoz:
A karfiolt egészben, sós vízben megfőzzük forrástól számítva 5 percig, majd kiemeljük a vízből, és lehűtjük.
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
A megdinsztelt hagymát darált húshoz adjuk, beletesszük a tojást, fűszerpaprikával meghintjük, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
A karfiolt olajjal kikent edénybe tesszük, és beborítjuk a húspéppel.
Baconszalonnával betakarjuk, fóliával letakarjuk, 30 percig sütjük, teljes sülés előtt 20 perccel levesszük róla a fóliát, és szép pirosra sütjük.
Sajtmártás elkészítése:
Egy serpenyőben összekeverjük a sajtot, tejet, és felforraljuk.
Hozzáadjuk a mustárt, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
Húsos karfiolbombával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









