Római köményes húsgombócok spenótos curryvel recept
Hozzávalók:
- 50 dkg darált marhahús
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál frissen tört római kömény
- 1 teáskanál chilipehely
- olaj a sütéshez
- 50 dkg új-zélandi spenót
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál csípős curry fűszerkeverék
- só, frissen őrölt bors
- 2 dl főzőtejszín, kevés citromlé
Elkészítése:
A húsgombócokhoz dolgozzuk össze a darált húst, két gerezd zúzott fokhagymával, az őrölt római köménnyel, sóval, borssal és chillivel.
Hagyjuk állni 20 percet, majd nedves kézzel formázzunk kis húsgombócokat a masszából.
Közepesen forró olajban süssük őket készre, konyhai papírtörlőre szedve itassuk le róluk a felesleges olajat.
A megmosott, lecsöpögtetett spenótot csíkozzuk fel, egy nagy serpenyőben fonnyasszuk meg, majd az olívaolajon a maradék két gerezd zúzott fokhagymával és a curry fűszer keverékkel együtt.
Sózzuk, borsozzuk, öntsük fel a tejszínnel, csepegtessünk hozzá kevés citromlevet, majd szedjük bele a kisült húsgombócokat.Forraljuk össze, majd lefedve főzzük 5 percet.
Főtt rizzsel tálaljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »









