Római köményes húsgombócok spenótos curryvel recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált marhahús
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál frissen tört római kömény
- 1 teáskanál chilipehely
- olaj a sütéshez
- 50 dkg új-zélandi spenót
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál csípős curry fűszerkeverék
- só, frissen őrölt bors
- 2 dl főzőtejszín, kevés citromlé
Elkészítése:
A húsgombócokhoz dolgozzuk össze a darált húst, két gerezd zúzott fokhagymával, az őrölt római köménnyel, sóval, borssal és chillivel.
Hagyjuk állni 20 percet, majd nedves kézzel formázzunk kis húsgombócokat a masszából.
Közepesen forró olajban süssük őket készre, konyhai papírtörlőre szedve itassuk le róluk a felesleges olajat.
A megmosott, lecsöpögtetett spenótot csíkozzuk fel, egy nagy serpenyőben fonnyasszuk meg, majd az olívaolajon a maradék két gerezd zúzott fokhagymával és a curry fűszer keverékkel együtt.
Sózzuk, borsozzuk, öntsük fel a tejszínnel, csepegtessünk hozzá kevés citromlevet, majd szedjük bele a kisült húsgombócokat.Forraljuk össze, majd lefedve főzzük 5 percet.
Főtt rizzsel tálaljuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »