Római köményes húsgombócok spenótos curryvel recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg darált marhahús
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál frissen tört római kömény
- 1 teáskanál chilipehely
- olaj a sütéshez
- 50 dkg új-zélandi spenót
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál csípős curry fűszerkeverék
- só, frissen őrölt bors
- 2 dl főzőtejszín, kevés citromlé
Elkészítése:
A húsgombócokhoz dolgozzuk össze a darált húst, két gerezd zúzott fokhagymával, az őrölt római köménnyel, sóval, borssal és chillivel.
Hagyjuk állni 20 percet, majd nedves kézzel formázzunk kis húsgombócokat a masszából.
Közepesen forró olajban süssük őket készre, konyhai papírtörlőre szedve itassuk le róluk a felesleges olajat.
A megmosott, lecsöpögtetett spenótot csíkozzuk fel, egy nagy serpenyőben fonnyasszuk meg, majd az olívaolajon a maradék két gerezd zúzott fokhagymával és a curry fűszer keverékkel együtt.
Sózzuk, borsozzuk, öntsük fel a tejszínnel, csepegtessünk hozzá kevés citromlevet, majd szedjük bele a kisült húsgombócokat.Forraljuk össze, majd lefedve főzzük 5 percet.
Főtt rizzsel tálaljuk!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.