Római köményes húsgombócok spenótos curryvel recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált marhahús
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál frissen tört római kömény
- 1 teáskanál chilipehely
- olaj a sütéshez
- 50 dkg új-zélandi spenót
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál csípős curry fűszerkeverék
- só, frissen őrölt bors
- 2 dl főzőtejszín, kevés citromlé
Elkészítése:
A húsgombócokhoz dolgozzuk össze a darált húst, két gerezd zúzott fokhagymával, az őrölt római köménnyel, sóval, borssal és chillivel.
Hagyjuk állni 20 percet, majd nedves kézzel formázzunk kis húsgombócokat a masszából.
Közepesen forró olajban süssük őket készre, konyhai papírtörlőre szedve itassuk le róluk a felesleges olajat.
A megmosott, lecsöpögtetett spenótot csíkozzuk fel, egy nagy serpenyőben fonnyasszuk meg, majd az olívaolajon a maradék két gerezd zúzott fokhagymával és a curry fűszer keverékkel együtt.
Sózzuk, borsozzuk, öntsük fel a tejszínnel, csepegtessünk hozzá kevés citromlevet, majd szedjük bele a kisült húsgombócokat.Forraljuk össze, majd lefedve főzzük 5 percet.
Főtt rizzsel tálaljuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »