Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott velő recept

Rántott velő
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg friss velő

    A panírhoz:

    • 15 dkg liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg zsemlemorzsa
    • ízlés szerint só

    A sütéshez:

    • olaj vagy zsír

    Elkészítése:

    A velőrózsákat folyó víz alatt mossuk át alaposan, majd óvatos mozdulatokkal hártyázzuk le, azaz szabadítsuk meg a piros eres vékony hártyarétegtől, ami összetartja az agytekervényeket. Ízlés szerint sózzuk.

    A velőrózsákat forgassuk meg a lisztben. A liszt után a felvert tojásba forgassuk, utána hempergessük meg a zsemlemorzsában.

    Bő, forró olajban 180 fokon süssük kb 5-6 perc alatt készre. Csepegtessük le a felesleges olajat az elkészült rántott velőről.

    Még forrón tálaljuk tartár mártással.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá