Rántott velő

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg friss velő

A panírhoz:

  • 15 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • ízlés szerint só

A sütéshez:

  • olaj vagy zsír

Elkészítése:

A velőrózsákat folyó víz alatt mossuk át alaposan, majd óvatos mozdulatokkal hártyázzuk le, azaz szabadítsuk meg a piros eres vékony hártyarétegtől, ami összetartja az agytekervényeket. Ízlés szerint sózzuk.

A velőrózsákat forgassuk meg a lisztben. A liszt után a felvert tojásba forgassuk, utána hempergessük meg a zsemlemorzsában.

Bő, forró olajban 180 fokon süssük kb 5-6 perc alatt készre. Csepegtessük le a felesleges olajat az elkészült rántott velőről.

Még forrón tálaljuk tartár mártással.