Rántott tarja recept
Hozzávalók:
- 8 szelet sertés tarja (csont nélkül)
Panírhoz:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- (teljeskiőrlésű) liszt
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Körethez:
- 1 cs tönkölybúza
- 50 dkg tisztított burgonya
- kevés vaj
Elkészítése:
A búzát annyi sós, forrásban lévő vízbe tesszük főni, hogy jól ellepje (én tettem bele kevés, natúr, szárított zöldségkeveréket, ami finom ízt ad a köretnek).
Addig főzzük, míg nem látjuk,hogy nyílnak szétfelé a szemek, néha fordítsuk meg a tasakot (én kuktába tettem és így hamar megfőtt, kb 15 perc alatt). Ha megfőtt szűrőbe tesszük, lecsepegtetjük. A zöldségkeveréket kis lyukú szűrőbe öntjük, majd a búzával összekeverjük.
A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és vajjal összetörjük.
A húst kiklopfoljuk és sózzuk. A tojásokat egy tányérba ütjük, sózzuk és villával jól felverjük. A zsemlemorzsát egy tányérba öntjük.
A húsokat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és a felforrósított olajban kisütjük.
Jó étvágyat hozzá!