Rántott tarja

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
61 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rántott tarja

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertés tarja (csont nélkül)

Panírhoz:

  • 3 tojás
  • (teljeskiőrlésű) liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Körethez:

  • 1 cs tönkölybúza
  • 50 dkg tisztított burgonya
  • kevés vaj

Elkészítése:

A búzát annyi sós, forrásban lévő vízbe tesszük főni, hogy jól ellepje (én tettem bele kevés, natúr, szárított zöldségkeveréket, ami finom ízt ad a köretnek).

Addig főzzük, míg nem látjuk,hogy nyílnak szétfelé a szemek, néha fordítsuk meg a tasakot (én kuktába tettem és így hamar megfőtt, kb 15 perc alatt). Ha megfőtt szűrőbe tesszük, lecsepegtetjük. A zöldségkeveréket kis lyukú szűrőbe öntjük, majd a búzával összekeverjük.

A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és vajjal összetörjük.

A húst kiklopfoljuk és sózzuk. A tojásokat egy tányérba ütjük, sózzuk és villával jól felverjük. A zsemlemorzsát egy tányérba öntjük.

A húsokat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és a felforrósított olajban kisütjük.

Jó étvágyat hozzá!