Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott, sült tarja recept

Rakott, sült tarja
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
130 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,2 kg kicsontozott sertéstarja egyben
    • bors
    • 3 közepes fej hagyma
    • 25 dkg paprikás kolbász
    • 3 ek olaj
    • 1 ek őrölt köménymag
    • 2 dl száraz fehérbor
    • 1 kisebb ág rozmaring
    • 1 fej fokhagyma
    • 1 ek méz

    A körethez:

    • 40 dkg fehérbab (konzerv)
    • 8 dkg füstölt húsos szalonna
    • 2 ek olaj
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 6-8 friss zsályalevél
    • só, bors

    Elkészítése:

    A magymákat megpucoljuk és felkarikázzuk a kolbásszal együtt.

    A húst megmossuk, megszárítjuk, majd 1 cm-enként éles késsel bemetszük úgy, hogy alul egyben maradjon a hús.

    A közöket sóval és borssal alaposan bedörzsöljük, majd megtöltjük a hagymával és kolbásszal. Bambuszpálcával megtűzzük, majd összekötözzük és olajon minden oldalát megpirítjuk.

    A megpirult húst áttesszük egy tepsibe vagy tűzálló tálba, megszórjuk köménymaggal, ráöntjük a maradék forró olajat, aláöntünk 1 dl bort, majd rászórjuk a felaprított rozmaringot és a felezett fokhagymafejeket.

    Az egészet lefedjük és 180 fokos sütőben puhára pároljuk kb 40-45 perc alatt.

    A maradék borban elkeverjük a mézet, majd a puha húsra kenjük a mézes keveréket és aranybarnára sütjük.

    A körethez a szalonnát apróra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a meghámozott fokhagymát, a zsályát, végül a lecsepegtett babot. Összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk, majd készre főzzük.

    Ha a hús elkészült kivesszük és egy vágódeszkára tesszük, letakarva kicsit pihentetjük. Eltávolítjuk a kötozőt, a bambuszpálcát és kissé rézsútosan felszeleteljük.

    A húst az elkészült körettel tálaljuk (illik még hozzá fűszeres, pirított burgonya).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá