Hozzávalók:
A körethez:
Elkészítése:
A magymákat megpucoljuk és felkarikázzuk a kolbásszal együtt.
A húst megmossuk, megszárítjuk, majd 1 cm-enként éles késsel bemetszük úgy, hogy alul egyben maradjon a hús.
A közöket sóval és borssal alaposan bedörzsöljük, majd megtöltjük a hagymával és kolbásszal. Bambuszpálcával megtűzzük, majd összekötözzük és olajon minden oldalát megpirítjuk.
A megpirult húst áttesszük egy tepsibe vagy tűzálló tálba, megszórjuk köménymaggal, ráöntjük a maradék forró olajat, aláöntünk 1 dl bort, majd rászórjuk a felaprított rozmaringot és a felezett fokhagymafejeket.
Az egészet lefedjük és 180 fokos sütőben puhára pároljuk kb 40-45 perc alatt.
A maradék borban elkeverjük a mézet, majd a puha húsra kenjük a mézes keveréket és aranybarnára sütjük.
A körethez a szalonnát apróra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a meghámozott fokhagymát, a zsályát, végül a lecsepegtett babot. Összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk, majd készre főzzük.
Ha a hús elkészült kivesszük és egy vágódeszkára tesszük, letakarva kicsit pihentetjük. Eltávolítjuk a kötozőt, a bambuszpálcát és kissé rézsútosan felszeleteljük.
A húst az elkészült körettel tálaljuk (illik még hozzá fűszeres, pirított burgonya).