Rakott karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya héjastól
- 8 szelet karaj
- só, bors, pirospaprika
- kb 30 dkg császárszalonna vagy bacon
- 2 nagy fej vöröshagyma
- mustár
- 450 g tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
- kevés olaj
Elkészítése:
A burgonyákat héjában félig puhára főzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor meghámozzuk és karikára vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, majd a szalonnával együtt apróra vágjuk.
A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, de ne legyen túl vékony! Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a húsok mindkét oldalára kérget pirítunk.
A visszamaradt olajon megdinszteljük a hagymát kissé, majd hozzáadjuk a szalonnát és még kb 5 percig pirítjuk az egészet.
Egy közepes tepsit kissé kivajazzuk vagy olajjal kikeknjük, majd beletesszük a burgonyát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával. Ezután rászórjuk a hagymás-szalonnás keverék 3/4-ed részét, majd rákenjük a simára kevert tejföl.
Rátesszük a tetejére a húsokat, majd sózzuk és borsozzuk, majd megkenjük mustárral jó alaposan. Rászórjuk a sajtot, majd a maradék hagymás szalonnát.
Lefedés nélkül, 180 fokon sütjük kb 45 percig.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »