Rakott karaj recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg karaj csont nélkül
- 2 kg burgonya
- 6-7 dl tejföl
- 20 dkg trappista sajt reszelve
- só
- őrölt fekete bors
- 2-3 evőkanál mustár
- 5-6 szelet bacon
- 1 tk szárított medvehagyma /elhagyható/vagy snidlinggel pótolhatjuk
- 1 kk füstölt csípős paprika /elhagyható/
- 5-6 cl étolaj
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük mustárral és kevés olajon elősütjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, hagyjuk kihűlni. A tejfölt elkeverjük egy kis sóval és borssal.
A burgonya felét egy tepsibe karikázzuk. Megszórjuk a füstös paprikával, és medvehagymával.
Rátesszük az elősütött karajszeleteket, erre a bacont és tejfölt kanalazunk rá.
Felkarikázzuk a maradék burgonyát és betakarjuk vele.
Az egészet megkenjük a maradék tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 40 perc.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »