Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott káposzta recept

Rakott káposzta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg vecsési savanyú káposzta
    • 50 dkg darált dagadó
    • 15 dkg rizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl
    • 2 vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 paradicsom
    • 1 zöldpaprika
    • 20 dkg húsos szalonna
    • 2 ek olaj vagy zsír
    • 2 babérlevél
    • 1 tk köménymag
    • bors
    • 1 tk csombor
    • 1 tk kakukkfű

    Elkészítése:

    A rizst megfőzzük, a hagymákat felaprítjuk, és zsíron megdinszteljük, majd rárakjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, és a pirospaprikát. Jól összekeverjük, végezetül hozzákeverjük a tojást.

    Egy jénai tálat kizsírozunk, és a savanyú káposzta felét lerakjuk, majd ráhalmozzuk a bekevert darált húst, és elsimítjuk. Beborítjuk a maradék savanyú káposztával, rászórjuk a fűszereket, borsot, köménymagot, csombort, kakukkfüvet, babérlevelet.

    A tetejére kenjük a tejfölt, rárakjuk a szalonnát, a paradicsomkarikákat és a zöld paprikát. Befedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 40 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Tipp:

    Vörös bort kínálhatunk hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá