Rakott káposzta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg vecsési savanyú káposzta
- 50 dkg darált dagadó
- 15 dkg rizs
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl
- 2 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 20 dkg húsos szalonna
- 2 ek olaj vagy zsír
- 2 babérlevél
- 1 tk köménymag
- só
- bors
- 1 tk csombor
- 1 tk kakukkfű
Elkészítése:
A rizst megfőzzük, a hagymákat felaprítjuk, és zsíron megdinszteljük, majd rárakjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, és a pirospaprikát. Jól összekeverjük, végezetül hozzákeverjük a tojást.
Egy jénai tálat kizsírozunk, és a savanyú káposzta felét lerakjuk, majd ráhalmozzuk a bekevert darált húst, és elsimítjuk. Beborítjuk a maradék savanyú káposztával, rászórjuk a fűszereket, borsot, köménymagot, csombort, kakukkfüvet, babérlevelet.
A tetejére kenjük a tejfölt, rárakjuk a szalonnát, a paradicsomkarikákat és a zöld paprikát. Befedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
Tipp:
Vörös bort kínálhatunk hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »