Rakott káposzta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rakott káposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg vecsési savanyú káposzta
  • 50 dkg darált dagadó
  • 15 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 2 ek olaj vagy zsír
  • 2 babérlevél
  • 1 tk köménymag
  • bors
  • 1 tk csombor
  • 1 tk kakukkfű

Elkészítése:

A rizst megfőzzük, a hagymákat felaprítjuk, és zsíron megdinszteljük, majd rárakjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, és a pirospaprikát. Jól összekeverjük, végezetül hozzákeverjük a tojást.

Egy jénai tálat kizsírozunk, és a savanyú káposzta felét lerakjuk, majd ráhalmozzuk a bekevert darált húst, és elsimítjuk. Beborítjuk a maradék savanyú káposztával, rászórjuk a fűszereket, borsot, köménymagot, csombort, kakukkfüvet, babérlevelet.

A tetejére kenjük a tejfölt, rárakjuk a szalonnát, a paradicsomkarikákat és a zöld paprikát. Befedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 40 perc alatt szép pirosra sütjük.

Tipp:

Vörös bort kínálhatunk hozzá!