Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pörköltgombóc recept

Pörköltgombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A gombóchoz:

    • 50 dkg darált sertéslapocka
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 nagy gerezd fokhagyma
    • 1 csapott kávéskanál só
    • 1/2 kávéskanál őrölt bors

    A pörköltalaphoz:

    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 púpozott evőkanál zsír
    • 2 nagyobb paradicsom
    • 1 púpozott evőkanál darált paprika
    • 1 púpozott teáskanál őrölt fűszerpaprika
    • 1 csapott kávéskanál só
    • 1/2 kávéskanál őrölt bors

    Elkészítése:

    A gombóchoz a húst összedolgozzuk a finomra reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Vizes kézzel diónyi golyókat formálunk a masszából.

    A felforrósított zsíron a felkockázott vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk, majd körbepirítjuk rajta a gombócokat. Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paradicsomot. Felengedjük bőven vízzel és lefedve addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul és a levét el nem fövi.

    Melegen, nokedlivel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá