Pörköltgombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pörköltgombóc

Hozzávalók:
A gombóchoz:

  • 50 dkg darált sertéslapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 csapott kávéskanál só
  • 1/2 kávéskanál őrölt bors

A pörköltalaphoz:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 púpozott evőkanál zsír
  • 2 nagyobb paradicsom
  • 1 púpozott evőkanál darált paprika
  • 1 púpozott teáskanál őrölt fűszerpaprika
  • 1 csapott kávéskanál só
  • 1/2 kávéskanál őrölt bors

Elkészítése:

A gombóchoz a húst összedolgozzuk a finomra reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Vizes kézzel diónyi golyókat formálunk a masszából.

A felforrósított zsíron a felkockázott vöröshagymát üvegesre fonnyasztjuk, majd körbepirítjuk rajta a gombócokat. Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paradicsomot. Felengedjük bőven vízzel és lefedve addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul és a levét el nem fövi.

Melegen, nokedlivel kínáljuk.