Pikáns sült tarja recept

Hozzávalók:
- 10 szelet tarja
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 350 ml tejföl
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 tk vágott petrezselyem zöldje
- 1 kk piros paprika
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A tejfölt a petrezselyem zöldjével és a fokhagymával kikeverjük.
A tarja szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
Egy tepsit vajjal kikenjük.
A tarja szeleteket egymás mellé sorakoztatjuk. A tejfölös fokhagymás, petrezselymes kencével bekenjük.
Alufóliával befedjük és 220 fokra melegített sütőben 1 óra 15 perc alatt megsütjük.
Félidőben megfordítjuk, majd a sütés vége felé piros paprikával meghintjük.
Rizzsel és salátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
A mai ebédünket a Receptneked oldalról választottam némi változtatással.
Nagyon finom, omlós hús a végeredmény.
Készítsétek el Ti is!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »