Pikáns sült tarja recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 10 szelet tarja
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 350 ml tejföl
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 tk vágott petrezselyem zöldje
- 1 kk piros paprika
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A tejfölt a petrezselyem zöldjével és a fokhagymával kikeverjük.
A tarja szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
Egy tepsit vajjal kikenjük.
A tarja szeleteket egymás mellé sorakoztatjuk. A tejfölös fokhagymás, petrezselymes kencével bekenjük.
Alufóliával befedjük és 220 fokra melegített sütőben 1 óra 15 perc alatt megsütjük.
Félidőben megfordítjuk, majd a sütés vége felé piros paprikával meghintjük.
Rizzsel és salátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
A mai ebédünket a Receptneked oldalról választottam némi változtatással.
Nagyon finom, omlós hús a végeredmény.
Készítsétek el Ti is!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.