Pikáns sült tarja recept

Hozzávalók:
- 10 szelet tarja
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 350 ml tejföl
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 tk vágott petrezselyem zöldje
- 1 kk piros paprika
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A tejfölt a petrezselyem zöldjével és a fokhagymával kikeverjük.
A tarja szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.
Egy tepsit vajjal kikenjük.
A tarja szeleteket egymás mellé sorakoztatjuk. A tejfölös fokhagymás, petrezselymes kencével bekenjük.
Alufóliával befedjük és 220 fokra melegített sütőben 1 óra 15 perc alatt megsütjük.
Félidőben megfordítjuk, majd a sütés vége felé piros paprikával meghintjük.
Rizzsel és salátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
A mai ebédünket a Receptneked oldalról választottam némi változtatással.
Nagyon finom, omlós hús a végeredmény.
Készítsétek el Ti is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »