Pikáns sült tarja

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 szelet tarja
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 350 ml tejföl
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 tk vágott petrezselyem zöldje
  • 1 kk piros paprika
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A tejfölt a petrezselyem zöldjével és a fokhagymával kikeverjük.

A tarja szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát.

Egy tepsit vajjal kikenjük.
A tarja szeleteket egymás mellé sorakoztatjuk. A tejfölös fokhagymás, petrezselymes kencével bekenjük.

Alufóliával befedjük és 220 fokra melegített sütőben 1 óra 15 perc alatt megsütjük.

Félidőben megfordítjuk, majd a sütés vége felé piros paprikával meghintjük.

Rizzsel és salátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tipp:

A mai ebédünket a Receptneked oldalról választottam némi változtatással.
Nagyon finom, omlós hús a végeredmény.
Készítsétek el Ti is!