Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mázas karaj recept

Mázas karaj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 kg hosszú karaj, egybe, csont nélkül
    • só, bors, ételízesítő
    • baracklekvár

    Mártáshoz:

    • 3 közepes sárgarépa
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • fél dl étolaj
    • 10 dkg szeletelt gomba
    • 2 ek liszt
    • 1 dl víz
    • 2 dl főzőtejszín

    Elkészítése:

    A húst sózom, borsozom és ételízesítővel beszórom. A sütőedénybe teszek 1 dl vizet, melybe beleteszem a húst és lefóliázom. 200 fokon 40-50 percig párolom. Amikor puha kiveszem a sütőből és még melegen megkenem a lekvárral. Elkészítem hozzá a mártást.

    A répát felkarikázom és sós vízben megfőzöm, majd leszűröm. Kevés olajat hevítek egy serpenyőben és megdinsztelem rajta az apróra vágott vöröshagymát, majd a szeletelt gombát is hozzáadom. Kb 2 percig párolom, majd megszórom liszttel, elkeverem. Vigyázok, hogy a lisztet ne kapja oda, majd felengedem a víz és főzőtejszín keverékével. Hozzáadom a répát és megvárom míg besűrűsödik. A hús mellé tálalom, köretnek rizzsel vagy burgonyával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá