Hozzávalók:
Mártáshoz:
Elkészítése:
A húst sózom, borsozom és ételízesítővel beszórom. A sütőedénybe teszek 1 dl vizet, melybe beleteszem a húst és lefóliázom. 200 fokon 40-50 percig párolom. Amikor puha kiveszem a sütőből és még melegen megkenem a lekvárral. Elkészítem hozzá a mártást.
A répát felkarikázom és sós vízben megfőzöm, majd leszűröm. Kevés olajat hevítek egy serpenyőben és megdinsztelem rajta az apróra vágott vöröshagymát, majd a szeletelt gombát is hozzáadom. Kb 2 percig párolom, majd megszórom liszttel, elkeverem. Vigyázok, hogy a lisztet ne kapja oda, majd felengedem a víz és főzőtejszín keverékével. Hozzáadom a répát és megvárom míg besűrűsödik. A hús mellé tálalom, köretnek rizzsel vagy burgonyával.