Mázas karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Mázas karaj

Hozzávalók:

  • 1 kg hosszú karaj, egybe, csont nélkül
  • só, bors, ételízesítő
  • baracklekvár

Mártáshoz:

  • 3 közepes sárgarépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • fél dl étolaj
  • 10 dkg szeletelt gomba
  • 2 ek liszt
  • 1 dl víz
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítése:

A húst sózom, borsozom és ételízesítővel beszórom. A sütőedénybe teszek 1 dl vizet, melybe beleteszem a húst és lefóliázom. 200 fokon 40-50 percig párolom. Amikor puha kiveszem a sütőből és még melegen megkenem a lekvárral. Elkészítem hozzá a mártást.

A répát felkarikázom és sós vízben megfőzöm, majd leszűröm. Kevés olajat hevítek egy serpenyőben és megdinsztelem rajta az apróra vágott vöröshagymát, majd a szeletelt gombát is hozzáadom. Kb 2 percig párolom, majd megszórom liszttel, elkeverem. Vigyázok, hogy a lisztet ne kapja oda, majd felengedem a víz és főzőtejszín keverékével. Hozzáadom a répát és megvárom míg besűrűsödik. A hús mellé tálalom, köretnek rizzsel vagy burgonyával.