Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mustáros tarjasült szalvétagombóccal recept

Mustáros tarjasült szalvétagombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    Sülthöz:

    • 80 dkg tarja
    • 3 ek mustár
    • bors ízlés szerint
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1,5 evőkanál házi ételízesítő

    Az elősütéshez:

    • 2 dl étolaj

    Szalvétagombóchoz:

    • 4 szikkadt zsemle
    • 4 dkg vaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2 tojás
    • 2 dl tej
    • 20 dkg liszt
    • só, bors

    Elkészítése:

    A hagymákat megtisztítom és feldarabolom.

    A húst 4 nagyobb szeletre vágom és mindkét oldalát bekenem mustárral, majd hagyom állni jó fél órát (több ideig is lehet).

    Egy serpenyőben felhevítem az étolajat, majd a húsok mindkét oldalát átsütöm, majd papírtörlőre szedem.

    Egy nagy edénybe átöntöm a megmaradt olajat és erre teszem rá a hagymákat. Kevergetem míg arany színű nem lesz, ekkor beleteszem a hússzeleteket, majd annyi vízzel felöntöm, ami jól ellepi, majd borssal és ételízesítővel fűszerezem és fedő alatt puhára párolom.

    Ha kell, akkor pótolom a vizet alatta.

    Ha a hús megpuhult, akkor a szaftból kiszedem, majd a visszamaradt hagymás szaftot botmixerrel pürésítem.

    Ekkor visszateszem a húsokat és az egészet összeforralom.

    A körethez a zsemléket kis kockákra vágom és forró sütőben megpirítom.

    A vajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet.

    A tojásokat a tejjel és a liszttel csomómentesre keverem, sózom, borsozom, majd hozzáadom a dinsztelt hagymát és a zsemlekockákkal alaposan összekeverem.

    A masszát 1 rúdra vagy 2 egyenlő részre osztva, rúd alakúra formálva kiolajozott tepsibe, olajjal megkent fóliára teszem. Feltekerem és 180 fokon kb 20-25 percig sütöm. A fóliát levéve addig sütöm, amíg el nem kezd pirulni a teteje.

    Kihűlve, szeletekre vágva a szaftos hússal tálalom.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek